Nieuws
431011
Nieuws

Coach Ilse sleept de buit binnen

Esmée winnaar The voice kids

Esmée is vrijdagavond gekroond tot winnaar van The voice kids. Zij blies de kijkers weg in de finale. Ook een overwinning voor de kersverse coach Ilse DeLange. „Ik denk dat dit voor Esmée het begin is van een fantastische carrière.”

Na haar vertolking van Kon ik maar even bij je zijn van Gordon en daarna A moment like this van Kelly Clarkson wisten veel mensen op social media het al zeker: Esmée wordt de winnaar. Het 13-jarige talent stond ook al voor in de tussenstand ten opzichte van haar medefinalisten Selenay en Imani.

De kijkers bepaalden in de uiteindelijke stemming dat Esmée er met de studiebeurs van 25.000 euro en een eigen single vandoor ging. De finale werd door ruim 2,2 miljoen mensen bekeken.

De eindstrijd van het vijfde seizoen ging vrijdagavond van start met zes talenten: Bodine en Selenay (Team Marco Borsato), Alexander en Imani (Team Ali B) en Jaco en Esmée (Team Ilse DeLange). De winnaar werd gekozen na vijf zogeheten Blind auditions en drie Battle-rondes.

De finale werd ingeluid met een clip van de finalisten in Disneyland, met het nummer One last time van Ariana Grande. Bodine (15) beet daarna solo het spits af met het nummer In the night van The weeknd. „De toon is gezet. Je bent ongelooflijk goed, niet normaal. Wat een dijk van een stem”, complimenteerde Ilse. Marco vond dat ze de lat direct hoog had gelegd voor de anderen.

Bodine’s even oude teamgenoot Selenay bracht het nummer Hold on van Drake. Ali B: „De passie en het vuur, ik werd gewoon bang. Ik denk niet alleen dat jij over een paar jaar een ster bent, maar ook dat je man in een blijf van mijn lijf-huis zit. Niet omdat je hem hebt geslagen, maar tegen hem hebt gezongen.” De twee zongen ook nog De bestemming van en met coach Borsato. Na de eerste stemronde ging Selenay door voor de hoofdprijs.

De 10-jarige Alexander koos voor een Nederlandstalige rap: Niemand van Mr Polska en Ronnie Flex. „De manier waarop jij je groot houdt als kleine man, ik heb zoveel respect voor je”, zei zijn coach Ali. Imani vertolkte When we were young van Adele. Het 14-jarige meisje durfde vroeger alleen achter gesloten deuren te zingen omdat ze werd gepest, nu stond ze voor miljoenen kijkers. Ali vroeg of ze nog iets wilde zeggen tegen de kinderen die haar vroeger pestten: ’the f-word’. Na het duet met hun coach, One call away van Charlie Puth - met een ingelaste rap van Ali - wist Imani de tweede stemronde te winnen.

Jaco (14) uit team Ilse werd in de finale gesteund door zijn vriendin Ilja - „het is al zes maanden aan, ik blijf mijn hele leven bij haar”. Hij zong van Coldplay Adventure of a lifetime. De 13-jarige Esmée uit Almelo (net als haar coach) deed een nummer van Gordon: Kon ik maar even bij je zijn. Het leverde haar knuffelberen uit het publiek op en een trotse Ilse. „Ik vind het zo mooi man.” Take your time van Sam Hunt werd het lied dat zij zongen met hun coach. Esmée ging door, maar voor Jaco was er nog een ’troostprijs’: llse nodigde haar twee pupillen uit om een keer te komen zingen tijdens de tournee die zij doet met de Common Linnets.

Daarna stonden de solo’s op het programma, met als eerste Runnin’ van Beyoncé voor Selenay. Marco oordeelde dat met of zonder winst, de wereld aan haar voeten ligt. Imani zong Hello van Lionel Richie. „Wat ik jou gun is dat je dit voor de rest van je leven kan blijven delen”, vond Ali. Imani bedankte ook nog even alle mensen die aan het programma meewerken. Esmée sloot af met A moment like this van Kelly Clarkson. Coach Ilse: „Ik denk dat dit het begin is van een fantastische carrière.”

De kindertalentenjacht wordt sinds het eerste seizoen in 2012 gepresenteerd door Martijn Krabbé en Wendy van Dijk. Angela Groothuizen en Nick en Simon zijn na de vierde seizoen reeks vervangen door Ali B en Ilse DeLange. Angela won de eerste editie met haar pupil Fabiënne, daarna was het twee keer op rij de beurt aan Marco met Laura en Ayoub en Nick en Simon sloten hun Tvk-reeks af met de winst met talent Lucas.