Nieuws
431016
Nieuws

In het nieuws

Model Marvy Rieder strijdt voor positiever zelfbeeld

Hoewel het plaatje er perfect uitziet, gaat er soms een heel ander verhaal schuil achter een perfecte modefoto. Model Marvy Rieder (35) wil dat verhaal vertellen. En ze heeft nu steun gevonden binnen de politiek. Er moet voor de Nederlandse Fashionweek een convenant komen ten behoeve van een goed zelfbeeld voor vrouwen en mannen.

Het Britse topmodel Cara Delevigne is een groot voorbeeld voor vele jonge meisjes, maar gaf onlangs op Twitter aan dat ze aan een depressie leed en haar werk op een laag pitje heeft gezet om te werken aan haar geestelijke gezondheid.

Ook Victoria Secret model Erin Heatherton (27) vocht met demonen op het hoogtepunt van haar roem. "Ik worstelde met mijn zelfbeeld en de druk om aan de eisen van perfectie te voldoen. Maar ik ben niet perfect”, sprak ze onlangs.

Graatmagere modellen

Dichter bij huis strijdt ‘onze’ Marvy Rieder (35) al sinds 2007 voor het creëren van een goede leef-werk omgeving voor modellen met haar stichting MarVie. 

Samen met CDA kamerlid Hanke Bruins Slot wil model Marvy Rieder tot een convenant komen met de mode-industrie ten behoeve van een goed zelfbeeld voor mannen en vrouwen. “Ik ben blij dat het nu opgepikt is door de politiek, met hun kennis van zaken. We gaan kijken wat we kunnen bewerkstelligen. Het is niet zo dat we afstevenen op een verbod van graatmagere modellen, zoals in Frankrijk het geval is - dat is niet de kern van het verhaal - maar wel dat we samen een gezonde levensstijl gaan promoten.”

Lees het hele interview met Marvy op VROUW.nl.