Nieuws
431048
Nieuws

Foto-workshops over de grens

Wie online op zoek gaat naar foto-workshops vindt er een miljoen. En vrijwel al die workshops hebben één ding gemeen: ze gaan erg veel over techniek. Reisfotograaf Thijs Heslenfeld gelooft daar niet zo in. "Volgens mij is het handig als je weet hoe je camera werkt. Maar ik denk dat het nog veel belangrijker is dat je je een beetje thuis voelt op de aarde".

"Diafragma's en scherptediepte, parallax en bokeh, witbalans en grauwsluier... Mijn ervaring is dat je foto’s vanzelf beter worden als je overal op de wereld vrij en onbelemmerd kunt rondlopen. Of het nou in de Afrikaanse bush is of aan boord van de Oriënt Express. In New York of Staphorst. Op Tristan da Cunha of Schiermonnikoog."

"Om dat te oefenen is het handig om een plek op te zoeken die uitdaagt. Een plek waar je de meest fantastische foto’s kunt maken, maar waar dat nou niet bepaald van een leien dakje gaat. Zo'n plek is bijvoorbeeld Marrakech, Marokko. Want daar kun je geweldig mooie dingen maken, maar je kunt er ook een heleboel weerstand ontmoeten. Ik wil laten zien dat dat nergens voor nodig is. Dat je alles en iedereen kunt fotograferen - maar dat dat alleen lukt als je zélf openstaat."

Thijs organiseert bijzondere fotoreizen. Momenteel staat hij op het punt om voor de zesde keer naar Namibië te gaan. In een goed uitgeruste Toyota 4WD met 2 tentjes op het dak crosst hij door de outback en iedere week stapt er een Nederlandse medereiziger in om mee te reizen.

 

Marrakech

"In oktober ga ik met maximaal 12 deelnemers naar Marokko. We verblijven in één van de mooiste hotels van de stad en we gaan ook met 4WD's een paar dagen de woestijn in."

Oké, het is misschien een beetje reclame, maar het is gewoon zo tof! Ben je klaar voor een uitdaging waar je écht veel van leert? Er is nog een plekje vrij... Check Thijs' site.

Is het Marrakech-verhaal een tikkeltje te wild? Dan is er ook een workshop met zachte landing. "In september ontvang ik fotografieliefhebbers in de Franse Bourgogne voor een week intensief bezig zijn met fotografie."

We zijn benieuwd: is zo'n foto-trip iets voor jou? Of misschien heb je al eens een workshop gedaan op gebied van reisfotografie? Je verhaal inclusief mooiste reisfoto mailen mag altijd: reiskrant@telegraaf.nl