Nieuws
431340
Nieuws

HAL neemt fors belang in Coolblue

AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij HAL Holding heeft een belang genomen van 20 procent in de webwinkelbedrijf Coolblue. Dat meldde de investeerder donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers. Financiële details werden niet gegeven.

Coolblue, dat naast de webshops ook zeven fysieke winkels heeft, timmert stevig aan de weg. In 2015 behaalde het bedrijf, dat met name consumentenelektronica en witgoed verkoopt, een omzet van 555 miljoen euro. Dat was ruim de helft meer dan een jaar eerder. Dit jaar verwacht het bedrijf een nog wat sterkere groei, gebaseerd op de sterke verkopen in het eerste kwartaal. ,,We hebben de groei in het eerste kwartaal zien versnellen'', zei Coolblue-baas Pieter Zwart tegen AFN.

Naast het belang in Coolblue, breidde HAL ook zijn belang in Atlas Services Group Holding uit van 45 naar 70 procent. Verder werd bekend dat de investeringsmaatschappij de winst in het afgelopen jaar zag oplopen tot 630 miljoen euro, waar een jaar eerder nog 557 miljoen euro overbleef. De onderneming stelt een dividend voor van 6,50 euro per aandeel, betaalbaar in aandelen tenzij een aandeelhouder liever contanten ontvangt.

Beursgang Grandvision

De investeerder maakte eerder al bekend dat de netto vermogenswaarde vorig jaar met circa 5,5 miljard euro is gestegen. Daarvan is meer dan 4,2 miljard euro te danken aan de beursgang van GrandVision in februari.

In de periode 31 december tot en met 25 maart is volgens HAL de marktwaarde van de belangen in beursgenoteerde ondernemingen met ongeveer 700 miljoen euro gedaald. Aangezien de nettowinst voor een belangrijk deel worden bepaald door deze resultaten, doet HAL geen uitspraken over de te verwachten winst in het lopende boekjaar.