Nieuws
431926
Nieuws

Apple lanceert browser voor ontwikkelaars

CUPERTINO - Apple heeft een speciale versie van zijn Safari-webbrowser gelanceerd voor ontwikkelaars. Safari Technology Preview (STP), zoals de browser officieel heet, bevat technieken die nog niet in de gewone app zitten, maar voor ontwikkelaars al wel handig kunnen zijn.

In STP zitten onder meer een nieuwe JavaScript Compiler en de meest recente versie van WebKit (de motor van Safari). Volgens Apple is het voor ontwikkelaars handig om nu alvast aan de slag te kunnen met technieken die pas in de toekomst voor het grote publiek beschikbaar zijn. Overigens is STP verder ontwikkeld dan de meeste bètabrowsers. Zo is de app behoorlijk stabiel en is het mogelijk om je bladwijzers en andere instellingen van de gewone browser via iCloud te synchroniseren met STP.

Omdat STP bedoeld is voor ontwikkelaars, moet je een geregistreerd Apple Developer zijn. STP staat overigens in het gratis deel van de Developer-website, dus heel moeilijk om de browser op je 'huis-tuin-en-keuken-Mac' te installeren is het niet.