Nieuws/Binnenland
431984
Binnenland

Politie tast in duister over doodsoorzaak

Onderzoek bos Nunspeet gaat door

Nunspeet - Het stoffelijk overschot van de vrouw die dinsdag in een bos bij Nunspeet werd gevonden is nog steeds niet geïdentificeerd. Intensief onderzoek heeft nog niet kunnen uitwijzen wat de doodsoorzaak is en hoe lang het ontzielde lichaam al in het natuurgebied lag.

Aan het eind van de middag is het lichaam door de politie weggehaald. De vindplaats wordt ook komende nacht nog bewaakt. ,,Morgen wordt met speurhonden nog een zoekslag gemaakt”, aldus een politiewoordvoerder. De verwachting is dat morgen meer duidelijk wordt over de identiteit van het slachtoffer. Ook over de doodsoorzaak hoopt de politie dan meer te kunnen zeggen. Een misdrijf wordt niet uitgesloten, maar ,,met alle scenario’s wordt nog rekening gehouden”, aldus de politie.

Rijdend lab

Aan het eind van de middag is het lichaam door de politie weggehaald. Vandaag werd er nog intensief onderzoek gedaan in het bos. Zo reed een groot rijdend laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut het bospad op. Gevolgd door een team van forensisch rechercheurs. Achter hen werden de roodwitte politielinten direct weer vastgemaakt: niemand mocht er door zolang het onderzoek gaande was.

Op een woning en een stichting voor autistische kinderen na bestaat de omgeving uit bos, enkel doorkuist door een rijksweg. Wielrenners reden af en aan en een enkele hondenbezitter stuitte op de politieversperring. Twee wandelaars bleken ongemerkt achter de afzetting te zijn beland. Vriendelijk doch dringend werden de verbaasde dames het bos uit begeleid.

Een politiehelikopter maakte vanmiddag enkele rondjes boven het bosperceel. ,,Dat is voor overzichtsfoto’s”, verklaart politiezegsvrouw Esther Naber. Hoe lang het ontzielde lichaam van de vrouw al in het bos heeft gelegen voordat een passant haar vond, blijft onduidelijk. ,,Dat weten we echt nog niet”, zegt Naber. ,,Dat lijkt een makkelijke vraag, maar dat is het echt niet. We kunnen zeggen dat het lichaam er niet pas sinds gisteren ligt. Het kan gaan om enkele dagen, maar ook om weken of maanden.”

Naar verluidt is het lichaam ernstig toegetakeld. Een oorzaak kan gezocht worden in de criminele sfeer, maar aannemelijker is dat het wild dat in de bossen leeft hiervoor verantwoordelijk is. Zo barst het in het gebied van de wilde zwijnen.