Nieuws/Binnenland
432019
Binnenland

Verbazing bij buurman over inval Rotterdamse Oudedijk

’Er wonen hier geen rare types’

Rotterdam - Rond half 12 gisteravond schrok Alexander Teumen zich een hoedje toen er op de deur van zijn woning aan de Oudedijk in de Rotterdamse wijk Kralingen werd gebonkt. ,,Er waren overal politiemensen.”

„Ik moest meteen mijn woning verlaten vanwege veiligheidsoverwegingen. Ik moest naar een busje lopen en we zijn naar een sportzaal gebracht”, vertelt Teumen die nog maar vier weken in het appartement woont waar een speciaal politieteam gisteren rond middennacht een inval deed vanwege een onderzoek naar terrorisme. Alle bewoners moesten uit voorzorg hun woning verlaten.

De Duitser is enorm verbaasd. ,,Er wonen hier geen rare types. Veel studenten en normale leuke mensen.” De politie onderzocht alle adressen op zoek naar wapens en explosieven. Die werden niet gevonden. ,,Na negentig minuten mocht ik weer naar huis. Ik ben meteen gaan slapen, ik was moe”, stelt Teumen die zegt niet bang te zijn geweest. ,,Het is allemaal heel rustig gegaan. En de politie was erg beleefd.”

Bij de inval werd niemand gearresteerd. Ook is het nog onduidelijk wat de informatie was waarom het politieteam de inval in de woningen heeft gedaan. Het Explosieven Opsporingsteam Defensie (EOD) was aanwezig, maar hoefde niet in actie te komen.

De inval in Kralingen heeft te maken met het onderzoek naar de terreurverdachte Anis B. (32) die afgelopen zondag in Rotterdam-West werd gearresteerd. Hij wordt door de Franse autoriteiten gelinkt aan de aanslagen in Parijs november vorig jaar. In de woning waar hij verbleef en in huizen van drie andere verdachten werden munitie, geld, drugs, telefoons, simkaarten en andere gegevensdragers in beslagen genomen.