Nieuws
432035
Nieuws

Salah Edin boycot zijn eigen muziek

De omstreden rapper Salah Edin stopt met muziek maken en wil niet langer dat mensen naar zijn oude muziek luisteren.

Salah Edin zal nooit meer een album opnemen, dat vertelt hij in een interview met Noisey voor de documentaire 'Mocrorappers'

De Marokkaans-Nederlandse rapper wiens echte naam Abid Tounssi is door de geboorte van zijn dochter vier jaar geleden veranderd. "Dat was het moment dat ik dacht: nu is het een heel ander verhaal. Ik wil niet dat mijn kind zijn vader verliest om een punt te bewijzen. Al die mensen die zijn overleden om het punt dat ze probeerden te maken, hebben die echt een punt gemaakt?"

Rebels

De rapper die zich voor zijn omstreden album Nederlands Grootste Nachtmerrie (2007) portretteren als Mohammed B, de moordenaar van Theo van Gogh, zegt dat zijn moeder heeft geleden door zijn album.

"Ik weet nog dat mijn moeder huilend naar me toekwam toen mijn album uitkwam. Ik stond in de krant en mensen op haar werk stelden allemaal vragen. Zij wilde niet dat ik me zo portretteerde. Ik was toen rebels, maar nu begrijp ik haar: ik ben haar kind, ze wil niet dat mij iets overkomt", aldus Tounssi.


Geen voorbeeld

De 35-jarige vader wil geen voorbeeld meer zijn voor jongeren."Ik zou ook tegen mijn fans willen zeggen: luister mijn muziek niet meer. Wat wij doen, wat ik deed, is het vertalen van de straat. Dit is ons leven. Maar wat geef je luisteraars dan mee? Je geeft ze alleen maar rotzooi mee. Over drugs dealen en zo. Het is niet de bedoeling dat zo'n jongen tegen jou gaat opkijken met het idee van 'ik wil ook gaan dealen', terwijl ik er eigenlijk een heel ander verhaal mee wil vertellen."

De rapper die een rechtszaak tegen Geert Wilders won, omdat de politicus oneigelijk gebruik had gemaakt van zijn foto in Wilder's Fitna-film, zegt dat zijn muzikale expressie tegen hem ging werken. "Voor je het weet word je, zoals in mijn geval, gevolgd door de AIVD en loop je niet meer op straat. Als je alleen bent is dat oké, maar als je kinderen krijgt verandert alles."