Nieuws
432057
Nieuws

Apple zit nu achter FBI aan

LOS ANGELES - Wekenlang achtervolgde de FBI de computerfirma Apple om gedaan te krijgen dat de iPhone van een terrorist zou worden gekraakt. Nu de federale politie de telefoon zelf wist te kraken, zijn de rollen plots omgedraaid. Apple wil nu weten hoe de FBI dat voor elkaar heeft gekregen.

De speurders van de FBI maakten maandag bekend dat het de iPhone 5c van een van de terroristen die in december vorig jaar in San Bernardino veertien mensen doodschoten en 22 anderen verwondden, zonder de software van Apple had weten te ontgrendelen. Apple vindt dat de overheid nu verplicht is het bedrijf in te lichten. Als Apple namelijk met een veiligheidslek in zijn producten zit, kan dat de consument afschrikken.

De FBI, dat een rechtszaak tegen Apple inmiddels niet meer nodig acht, heeft nog niets laten weten over de techniek waarmee de iPhone is gekraakt. Bij Apple zijn de advocaten hard aan het werk om te kijken hoe men de overheid kan dwingen te onthullen hoe het is gelukt, zo schrijft de Los Angeles Times.