Nieuws
432078
Nieuws

Vliegreis in sociaal netwerk te regelen

Megadeal KLM en Facebook Messenger

SCHIPHOL - Luchtreizigers kunnen voortaan via Facebook Messenger de hele vliegboeking online op hun mobiel regelen.

KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nauw gaat samenwerken met communicatiedienst Facebook Messenger. Vanmiddag wordt de megadeal gelanceerd.

,,Dat betekent dat passagiers in hun sociale netwerk de boekingsbevestiging en elektronische instapkaart krijgen, alsmede actuele vluchtinformatie. Ook kan er live met ons worden gechat voor stoelreserveringen en wijzigingen”, zegt KLM-directeur Tjalling Smit.

Mensen vinden het volgens hem steeds belangrijker om in hun persoonlijke digitale omgeving vliegreizen en andere zaken te regelen. ,,Ze hoeven dan bijvoorbeeld geen aparte KLM-app meer te hebben. Wij merken een groeiende app-moeheid.” Wel blijft de KLM-app bestaan voor veelvliegers.

Facebook-directeur David Marcus bevestigt tegenover De Telegraaf dat KLM in de vliegerij de aftrap van Messenger doet. ,,We gaan andere reisdiensten integreren, zoals taxi en verkeer. Omdat de identiteit van de gebruiker bekend is, hoeft hij niet steeds in te loggen.”

Volgens Marcus en Smit wordt de communicatie met de vliegpassagier versimpeld en versneld. ,,De online consument eist steeds meer gemak en één handeling op zijn smartphone, waarbij we ervoor zorgen dat de privacy is gewaarborgd.”