Nieuws/Binnenland
432127
Binnenland

Marokkaanse koning schenkt 30.000 euro aan Amsterdamse moskee

De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft 30.000 euro geschonken voor de bouw van de nieuwe moskee Al Ihsane in Amsterdam-West. De grote schenking kwam volkomen onverwacht, meldt de moskee op haar website. De koning van Marokko is deze week op privébezoek in Amsterdam. Hij wordt elke dag door honderden fans opgewacht voor het hotel waar hij verblijft.

,,Een grote eer van een persoon met een groot hart”, schrijft de moskee, die tot nu toe vooral geld ophaalt bij eigen leden, op straat, in winkels en voor de deur van moskeeën.

De Amsterdamse moskee heeft nog 600.000 euro nodig voor het gebouw in de wijk Geuzenveld. Het gebedshuis is ontworpen door architect Gerard Rijnsdorp in de stijl van Dudok. De moskee heeft geen minaret en koepel en volgt daarmee de lijnen van de bestaande bebouwing in de buurt.

De Marokkaanse vorst heeft geen officiële ontmoetingen op het programma staan. Hij werd afgelopen vrijdag voor het eerst gespot en ging de afgelopen dagen met vele fans op de foto. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Allahu akbar, er is zojuist in moskee Ihsane te Amsterdam bekend gemaakt dat koning Mohammed VI 30.000 euro heeft...Posted by Zakariae Bouhkim on  Tuesday, March 29, 2016