Nieuws/Binnenland
432143
Binnenland

Minister Jambon houdt zich op de vlakte

Den Haag - In het debat over wie nu wat, wanneer vanuit de Verenigde Staten kreeg te horen houdt de Belgische vice-premier Jan Jambon zich op de vlakte. Tijdens een speech vanochtend in Den Haag wilde de minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken er niet meer over zeggen dan dat de Belgen al langere tijd wisten wie de broers Bakraoui precies waren.

,,Meer is niet op zijn plek aangezien er een gerechtelijk vooronderzoek loopt en de kans op een parlementair onderzoek ook groot is”, aldus Jambon. Zijn Nederlandse ambtgenoot Van der Steur kwam gisteren in politiek zwaar weer tijdens een debat over het dossier. Vanochtend moest hij toegeven dat informatie over de terroristische broers niet van de FBI maar de politie in New York kwam. De informatie zou niet naar de Belgen zijn gegaan.

Jambon sprak op een congres over terrorisme en internationaal recht van het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI). Hij erkende tijdens zijn verhaal dat België grote slagen te maken heeft wat betreft terreurbestrijding. Maar de bewindsman, die vorige week na de aanslagen in Brussel nog zijn ontslag aanbood, kwam niet tot een mea culpa.