Nieuws
432149
Nieuws

Wia (45): 'Ik verliet mijn man voor een vrouw'

Ter ere van het 15-jarig bestaan van het homohuwelijk in Nederland, publiceert het CBS vandaag opvallende cijfers: getrouwde lesbische stellen gaan eerder uit elkaar dan homoseksuele en hetero koppels. Een ver van mijn bed-show voor Wia Grijseels (45); zij ontdekte tien jaar geleden dat ze op vrouwen viel. Op dat moment was ze al twintig jaar samen met haar man, met wie ze twee puberzoons had. Ze werd verliefd op Antien (50), ook getrouwd en moeder van twee kinderen. Een liefde die nog altijd standhoudt.

“Wat me uiteindelijk de ogen heeft geopend was een heel suffe film: Kissing Jessica Stein. Ik keek hem in mijn eentje, mijn man lag door zijn werk in een bakkerij altijd vroeg op bed en mijn zoons van toen 16 en 19 waren niet thuis.

Toen de twee vrouwelijke hoofdrolspeelsters elkaar zoenden, ging ik door het plafond. Mijn maag begon te spinnen, mijn hart bonkte in mijn keel. Wat nooit eerder ook maar een seconde in me was opgekomen, werd me nu opeens voor honderd procent duidelijk: ik was lesbisch! Ik heb dat fragment daarna nog tientallen keren teruggekeken. Ik kon niet geloven dat ik het al die tijd niet had gemerkt.

Bekijk alle foto's hier.

Soulmate

Het klinkt misschien gek, maar ik heb me écht nooit afgevraagd of ik wel hetero was. Ik had geen homoseksuele mensen in mijn omgeving en bij ons thuis werd er ook nooit over dat soort dingen gepraat. Dat ik op vrouwen zou kunnen vallen in plaats van op mannen, kwam gewoon niet in me op.

Ik was 15 toen ik mijn eerste vriendje kreeg, we trouwden jong en kregen al snel kinderen. Ik was heel gelukkig met Sietze, hij was mijn soulmate. We hoefden elkaar maar aan te kijken en we begrepen elkaar, hadden nooit ruzie. Alleen seks, dat was nooit mijn favoriete onderdeel. Dat deed ik omdat ik van hem hield, maar voor mij hoefde het niet zo. Ook dat heeft me nooit aan het denken gezet. Ik dacht gewoon dat er bij mij iets niet goed werkte op dat gebied.

Seksuele aantrekkingskracht heb ik bij Sietze eigenlijk nooit gevoeld. Dat is pas losgekomen na het kijken van die film. Alsof ik al die tijd op slot zat.

Na twee weken met slapeloze nachten heb ik het mijn man verteld... Lees verder op VROUW.nl.