Nieuws/Binnenland
432154
Binnenland

5x handige reistips

Te veel kleding in je koffer of make-up in te grote verpakkingen. Op vakantie gaan kan wat (inpak)stress opleveren. Wij hebben een aantal tips voor je om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op reis gaat.

1. Rol je kleding op

Om zo veel mogelijk kleding mee te kunnen nemen in je bagage, is het aan te raden om je outfits niet op te vouwen, maar op te rollen. Je opgevouwen kleren nemen minder ruimte in dan wanneer je ze opvouwt.

2. Sport veel

Niets is zo vervelend als een jetlag. Probeer een dag voordat je op reis gaat veel te sporten. Zweten en zwoegen in de spotschool voorkomt volgens onderzoek dat je slaap-waakritme minder wordt verstoord.

3. Make-up in lenshouder

Voor de dames die op vakantie niet zonder hun make-up en crèmepjes kunnen en ruimte willen besparen in hun toilettas: gebruik een lensdoosje voor je favoriete foundation en huidproducten. In een lenshouder kan je met gemak een paar pompjes van je lievelings crème meenemen.

4. Knoop voor je oorbellen

Gebruik een knoop om je oorbellen bij elkaar te houden. Zo hoef je niet meer op zoek die ene oorbel. Deze tip is trouwens ook handig als je niet op vakantie gaat!

5. Sjaal mee in het vliegtuig!

Het kan behoorlijk fris worden in het vliegtuig. Neem daarom een sjaal mee in je handbagage. Op die manier blijf je warm. Heb je het niet koud? Dan kan je je sjaal ook gebruiken als kussentje.