Nieuws
432214
Nieuws

En dan beval je al met 29 weken van je kindje

De tweeling Bo en Vesper van dj Mattie Valk is veel te vroeg geboren. De twee meisjes kwamen na 26 weken ter wereld. Bianca de Ruijt schreef het boek 'Een giraf is geen aap' met daarin verhalen van ouders over hun te vroeg geboren kindje.

Daarin ook het verhaal van Lizette de Leen. Ze was pas 29 weken zwanger toen haar zoon Bram werd geboren. Hij woog maar 730 gram, waardoor hij noodgedwongen een paar maanden in het ziekenhuis moest verblijven. Een heftige tijd voor Lizette. “Je leert op dat moment hoe kwetsbaar het leven is.”

"Ik zat bij de verloskundige voor een controle toen ik met spoed naar het ziekenhuis werd doorverwezen. Ze zag namelijk dat er teveel eiwitten in mijn urine zaten, een teken van zwangerschapsvergiftiging. Ik was 29 weken zwanger en had niet verwacht dat ik nu al zou bevallen. Toen ik aankwam in het ziekenhuis, deden ze allerlei onderzoeken. Mijn baby was te klein, de dokters zeiden dat hij rond de 600 gram woog. Ook had ik weinig vruchtwater. Ze besloten dat ik direct moest worden opgenomen."

Lees verder op VROUW.nl.