Nieuws/Binnenland
432218
Binnenland

Nederlanders gepakt in Spanje

MALAGA - De Spaanse politie heeft meerdere Nederlanders gepakt die een drugslijn exploiteerden tussen Malaga en Nederland. Er is ruim een halve ton aan hasj en wiet in beslag genomen.

Dat heeft de Spaanse politie bekend gemaakt. De bende, die uit 18 personen bestond, beschikte over verbrandingsovens met dubbele wanden, waarin de verdovende middelen werden verborgen. In totaal werden 242,7 kilo marihuana, 420 kilo hasj, 130.000 euro, zes wagens en twee ovens in beslag genomen.

Het onderzoek naar de drugskoeriers begon halverwege 2014. Toen kwam de politie een Nederlandse inwoner van Benalmádena op het spoor die betrokken was bij grootschalige drugshandel.

De politie ontdekte dat de Hollanders in contact stonden met een groep Spaanse drugshandelaren, die in het verleden al drugs aanboden aan voornamelijk Nederlandse bendes. Rechercheurs kwamen ook een andere bende op het spoor die de opslag van de drugs verzorgde, op industrieterreinen in Málaga. De drugs werden van Spanje naar Nederland vervoerd.

In Spanje wordt op grote schaal wiet geteeld door Nederlanders, die de drugs naar Nederland vervoeren. Een deel van de wiet is bestemd voor Engeland en Spanje. Hasj wordt mede dankzij corrupte havenmedewerkers en politiemensen vanuit Marokko naar Spanje verscheept.