Nieuws/Buitenland
432221
Buitenland

Ana wandelde met ontvoerder

TOKIO - Ana Saito, het jonge Japanse meisje dat twee jaar ontvoerd is geweest, heeft niet die hele periode op één locatie verborgen gezeten. Ze is ook verhuisd met haar kidnapper, en heeft regelmatig met hem buiten gewandeld.

Dat werd gisteren bekend op een bijeenkomst waar meer werd verteld over de bizarre ontvoeringszaak, waarbij het destijds 13-jarige meisje werd gedwongen in een auto te stappen en een geruststellend briefje aan haar ouders moest schrijven.

Saito - inmiddels al omgedoopt tot de ‘Japanse Natascha Kampusch’, verwijzend naar het Oostenrijkse meisje dat ook was ontvoerd en lange tijd was vastgehouden – zag haar vader voor het eerst weer in het ziekenhuis, waar ze zich met een rolstoel voortbewoog omdat ze verzwakt is.

,,Ze zwaaide naar me toen ze me zag”, zei de emotionele vader, die liet weten dat de familie meteen na haar verdwijning flyers heeft verspreid met haar signalement en een oproep naar haar uit te kijken. Een actie die ook door Ana was opgemerkt, gaf ze aan. Ze kon af en toe op internet kijken, maar bleek niet in staat mail te versturen.

De dader, de 23-jarige Kabu Terauchi die nog steeds in het ziekenhuis ligt na zijn zelfmoordpoging, blijkt haar eerst in een appartement in de stad Chiba te hebben vastgehouden, maar vertrok later met haar naar een andere woning, in hoofdstad Tokio.

Ook liepen de twee geregeld buiten. De jonge Japanse was bij die gelegenheden te bang om van haar kidnapper weg te rennen.