Nieuws/Binnenland
432364
Binnenland

April: de maand van de stedentrips!

De maand april is perfect voor een stedentrip. De wintersportvakantie is geweest, maar de zomervakantie is nog net te ver weg. De ideale oplossing om de tijd naar de zomervakantie te overbruggen, is een korte stedentrip. Een fijne bijkomstigheid aan een stedentrip in april is, dat de temperatuur in veel landen al heerlijk aangenaam is. Eigenlijk precies goed voor een stedentrip!

Maar naar welke stad ga je voor een Om je te helpen met de keuze, lichten wij twee Europese steden uit die een bezoek meer dan waard zijn! Rome

 

Alle wegen leiden naar….Rome! Alles wat je van een stedentrip verwacht, vind je in Rome. Je kunt er heerlijk eten, het is mooi weer en er zijn genoeg bezienswaardigheden. Rome is eigenlijk één groot openlucht museum en je loopt gemakkelijk van de ene bezienswaardigheid naar de ander.

De stad heeft een bijzondere, intieme sfeer en je waant je echt even in een andere wereld. In april schommelt de temperatuur in de stad tussen de 18 en de 23 graden. Dit heeft de fijne bijkomstigheid dat veel restaurants en cafés het terras weer openen en je veel tijd buiten kunt doorbrengen. Lissabon

Een stad die steeds vaker voorkomt bij de keuze voor een stedentrip, is Lissabon. De stad heeft eigenlijk alles: je kunt genieten van de vele bezienswaardigheden of lekker uitwaaien op het strand. Om deze reden is Lissabon geschikt voor een meerdaagse stedentrip, maar ook voor een langere vakantie. Je zult je zeker niet vervelen.

Lissabon wordt ook wel de ‘stad van vergezichten’ genoemd, omdat de stad ligt op zeven heuvels. Een leuke manier om de heuvels van de stad te verkennen, is de vertellende stads-tour-auto op drie wielen, genaamd GoCar. Je komt langs alle bezienswaardigheden van Lissabon middels een gps route.

Bron: EUclaim

 

Ga jij in april op stedentrip?  En wat is de bestemming? Laat het ons hieronder weten!