Nieuws
432458
Nieuws

Dennis was zaaddonor voor een bevriend stel

Dennis (42) hielp een vriendinnenstel door spermadonor te worden. Een prachtig gebaar, dat echter zijn relatie met de moeder van zijn zoons onder enorme druk zette.

Het kwartje viel

"Het was rond kerst 2013. Treesje, onze kinderen en ik waren voor de feestdagen even over uit Zwitserland, waar ik sinds twee jaar werkte. Samen met onze roodharige kanjerzonen van 4 en 3 jaar zaten we in een bungalow aan het strand van Rockanje."

"We hadden daar afgesproken met Meike, een van Treesje’s beste vriendinnen. Samen met haar vriendin Anne-Marie wilde ze ons ‘iets’ vragen. Wij hadden eerst geen idee wat dat zou kunnen zijn, maar toen we hardop sparden viel het kwartje: een donorschap!"

Iets te veel wijn

"Heel lang geleden hadden we het daar bij iets te veel wijn over gehad. Sindsdien had ik er niet meer aan gedacht, maar ik herinnerde me meteen dat ik had gezegd dat ik er voor openstond een dierbare te helpen."

"In een rare mix van schrik (we waren zelf ook bezig om nog één keer zwanger te worden), behulpzaamheid en ook trots omdat zij een kind wilden met genetisch materiaal van mij, keek ik mijn vriendin aan."

Kinderdroom

"Alles in mij zei dat ik graag zou meewerken, maar in haar ogen stond precies het tegenovergestelde. Lees het hele verhaal op VROUW.nl.