Nieuws/Binnenland
432487
Binnenland

Fondsenactie voor omgekomen Elita uit Deventer

DEVENTER - Familie van de bij de aanslag op Zaventem omgekomen Elita Weah uit Deventer is een actie begonnen om haar begrafenis te betalen. Er is zestienduizend dollar nodig, via internet kwamen vandaag de eerste honderden euro’s al binnen.

Broer Oscar Weah van Rhode Island (VS) en familie hopen geld te vergaren om naar Brussel te vliegen om hun geliefde zus op te halen. Ze vragen in deze moeilijke week aandacht voor ook deze praktische zaken rondom rouw en begrafenis.

De in haar woonplaats Deventer betreurde Elita was op het vliegveld, waar ze cynisch genoeg op het vliegtuig naar Amerika zou stappen wegens het overlijden van haar stiefvader. Elita was bovendien zelf vijftien jaar geleden vanuit Liberia naar ons land gekomen, om te ontsnappen aan geweld.

Oscar Weah schrijft: „Mijn zus is mijn held, mijn alles. Alles wat ik zou wensen is haar terug te zien. Dat is alles dat wij vragen. Mijn zuster was een zeer vriendelijke vrouw.’’

De familie vertelde over de uit het leven gerukte Deventenaar op de Amerikaanse zender ABC. Bij de paasviering van Pinkstergemeente De Banier werd in thuisstad Deventer eveneens aandacht gegeven aan het overlijden van de trouwe bezoekster. De gelovigen hebben aangekondigd haar dochter Lisa (13) bij te blijven staan.