Nieuws/Binnenland
432490
Binnenland

Harde wind voorbij in Nederland

RIJSWIJK - De harde wind die maandag Nederland teisterde is in de avond gaan liggen. Het KNMI trok de waarschuwing, ofwel code geel, voor zware windstoten aan het begin van de avond in. Voor de provincie Limburg bleef de waarschuwing nog enige tijd gelden in verband met lokale onweersbuien, maar ook daar werd code geel later op de avond ingetrokken.

De VerkeersInformatieDienst (VID) telde maandag vier gekantelde aanhangers en/of caravans op verschillende wegen in Nederland. De grootste problemen deden zich begin van de middag voor. ,,Toen piekte de wind in Noord-Holland. Daar waren dan ook vooral de problemen. In Zeeland kreeg het verkeer in de ochtend last van de harde wind’’, aldus een woordvoerder van de VID.

Zo kantelde op de A58 bij Heinkenszand een caravan en moest de N286 in Halsterenenige tijd dicht omdat er een boom op de weg lag.

Op de A9 ter hoogte van Heemskerk werd een deel van een aanhanger weggeblazen. In Velsen werd de A22 afgesloten, omdat er een boom op een auto was gevallen.