Nieuws/Binnenland
432529
Binnenland

WERELDZEILER JOSHUA

Hope te koop

Wereldzeiler Joshua van Eijndhoven heeft zijn zeilboot 'Hope' in het verre Oosten te koop gezet. Stoppen hij en zijn vriendin Katia met zeilen? Of hebben de wereldzeilers andere plannen?

Joshua mailt vanuit het verre Oosten aan de Vaarkrant:

"We hebben met Hope 25.000 mijl gezeild, vijf continenten aangedaan en vele fantastische plekken bezocht. We houden intens van haar en hebben voortdurend ons best voor haar gedaan en haar geüpgrade tijdens de reis.

Na vijf jaar wereldzeilen komt het einde van ons avontuur in zicht. We zijn ontzettend dankbaar voor alle mooie ervaringen. Hope komt binnenkort op de markt in Maleisië en Thailand. Ideaal voor vertrekkers die direct in een prachtig vaargebied willen beginnen.

Katia en ik bezoeken in mei Nederland en gaan dan tot begin 2017 reizen in Azië totdat we haar verblijfsvergunning rond hebben. Daarna gaan we een leven opbouwen in Utrecht. Katia wil graag aan de slag als secretaresse of grondstewardess en ik ga weer fulltime ondernemen.

Ik kreeg laatst de vraag of ik nu stop met zeilen, maar dat is eigenlijk hetzelfde als vragen of ik stop met ademen. Ik zeil al sinds ik een jaar oud ben en blijf dat gewoon doen, varen zit in mijn bloed. Al is het vaargebied straks wel een stuk dichter bij huis natuurlijk. Ik blijf ook publiceren hier bij de Vaarkrant. "

De reis van Joshua en Katia is mede mogelijk gemaakt door CS-Rigging.