Nieuws/Buitenland
432558
Buitenland

Bewegend beeld Zaventem-terrorist

BRUSSEL - De Belgische politie heeft bewegende beelden verspreid van de terrorist met het hoedje in de hoop zo achter zijn identiteit te komen. Van de video was al vrij snel na de aanslagen een stilstaand beeld verspreid.

De man loopt op de beelden naast Ibrahim El Bakraoui en Najim Laachraoui, die zichzelf opbliezen op vliegveld Zaventem. De man in het wit verliet de luchthaven voor de ontploffingen.

Eerder werd gemeld dat freelance-journalist Fayçal Cheffou de man met het hoedje zou zijn. Daar is de politie blijkbaar niet zeker van, getuige een nieuw opsporingsbericht. Cheffou werd donderdag in Brussel aangehouden.

„De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren die te zien is op de foto. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016”, aldus het politiebericht.

De bom die de derde verdachte bij zich had, die uiteindelijk dus niet ontplofte, was de zwaarste van de drie. Als hij was afgegaan zou de vertrekhal volledig zijn vernield.