Nieuws/Buitenland
432561
Buitenland

Vier mensen aan verwondingen overleden

35 doden door aanslagen Brussel

BRUSSEL - Nog eens vier mensen zijn in het ziekenhuis overleden aan de verwondingen die ze opliepen door de aanslagen in Brussel. De Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft dat maandag via Twitter bekendgemaakt. Het totale aantal slachtoffers komt daarmee op 35. De Block rekende in dat aantal de drie daders van de zelfmoordaanslagen niet mee.

Het crisiscentrum stelde het dodental zondagavond nog bij naar 34, inclusief de drie zelfmoordterroristen. Inmiddels zijn 28 slachtoffers geïdentificeerd. Bij drie slachtoffers moet de identiteit nog formeel worden vastgesteld op basis van DNA-onderzoek.

Van de doden die vielen op luchthaven Zaventem zijn vijftien slachtoffers formeel geïdentificeerd. Onder hen zijn drie Nederlanders, zes Belgen en verder mensen met de Amerikaanse, Zweedse, Duitse, Franse en Chinese nationaliteit.

Bij metrostation Maalbeek werden 13 slachtoffers geïdentificeerd. De doden komen uit België (10), Italië, Zweden en Groot-Brittannië.

Er wachten nog drie families op formele identificatie. "Uit respect voor de privacy van de slachtoffers en hun nabestaanden, zullen wij geen enkele identiteit van slachtoffers zelf communiceren, noch bevestigen", aldus het parket.

Van een aantal slachtoffers is meer bekend. Kijk hier voor een overzicht.