Nieuws/Binnenland
432579
Binnenland

Politie neemt telefoons en munitie in beslag

ROTTERDAM - Bij de huiszoekingen van de politie in Rotterdam zijn in de nacht van zondag op maandag onder meer telefoons, sim-kaarten, gegevensdragers, munitie, geld en drugs in beslag genomen. De doorzoekingen werden om 01.30 uur beëindigd. Dat meldt het Openbaar Ministerie op Twitter.

Verder meldt het OM dat de door Frankrijk gezochte verdachte Anis B., die zondagmiddag in Rotterdam werd opgepakt, de procedure ingaat om overgeleverd te worden. De drie andere verdachten die ook zijn aangehouden, worden door de Nederlandse recherche verhoord, aldus het OM.

Terrorismecoördinator Dick Schoof liet maandagochtend via Twitter weten dat er vooralsnog geen aanwijzing is dat de terrorismeverdachten een aanslag in Nederland planden. Dat had het OM eerder ook al gezegd.

Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op telefoons, sim-kaarten, gegevensdragers, munitie, geld en drugs.— Landelijk Parket (@landelijkparket) March 28, 2016

Door Frankrijk gezochte verdachte gaat procedure overlevering in. Drie andere verdachten worden verhoord door Nederlandse recherche.— Landelijk Parket (@landelijkparket) March 28, 2016