Nieuws/Buitenland
432607
Buitenland

Veel doden bij aanslag Pakistan

LAHORE - Bij een bomaanslag in een park waar christenen tijdens de paasdagen bijeen waren, zijn zondag in de Pakistaanse stad Lahore circa zeventig doden gevallen en meer dan driehonderd mensen gewond geraakt. De meeste slachtoffers zijn volgens de Pakistaanse media vrouwen en kinderen.

De bom kwam tot ontploffing vlakbij een kinderspeelplaats in het Gulshan-e-Iqbal Park. Een groep extremisten verwant aan de extremistische Pakistaanse Taliban heeft de verantwoordelijkheid opgeëist en stelde dat christenen het doelwit waren. Tal van media berichtten dat het een zelfmoordaanslag was en dat de terrorist al is geïdentificeerd, omdat zijn hoofd is gevonden. Het zou om een 28-jarige man uit het zuiden van de getroffen deelstaat Punjab gaan.

Pakistan telt bijna tweehonderd miljoen inwoners en minder dan drie miljoen Pakistani zijn christelijk. In Lahore zou bijna 5 procent van de bevolking christelijk zijn. Dat is dan voor Pakistaanse begrippen een hoog percentage. Lahore in de deelstaat Punjab is een relatief rijke stad die wordt gerekend tot de politieke basis van de huidige premier van Pakistan, Nawaz Sharif. Die heeft zijn afschuw uitgesproken.