Nieuws
432624
Nieuws

Uber neemt vlucht in helikoptertochten

AMSTERDAM - Uber heeft na het opschudden van de wereldwijde taximarkt in Los Angeles de volgende stappen gezet en helikoptervluchten gelanceerd.   

Dat meldt de Financial Times, na een geslaagde samenwerking van Uber met een helikopterbedrijf Blade.

Alleen al in de regio LA zijn tientallen helikopterbedrijven actief, die werk hebben dankzij de beruchte files rondom de wereldstad. Uber zou zich daar op willen richten.

Taxi-app Uber - die al uitbreidt met de bezorging van boodschappen in Parijs en Amerikaanse steden - gaat met zijn SUV-dienst klanten naar het vliegveld van Van Nuys begeleiden.

Rijkere klant

Uber heeft een overeenkomst gesloten met Blade, een bedrijf met helikopters en watervliegtuigen, dat met een app werkt in de hele Verenigde Staten. Zij richten zich nu op de rijkere klanten in Californië en de oostkust.

Een eerste indicatie voor de verdere opmars van Uber met Blade was de serie vluchten tijdens het populair Sundance Film Festival in Utah, waar beide bedrijven diensten met helikopters inzetten om sterren en publiek te vervoeren.

Google

Onder de aandeelhouders van Blade bevinden zich investeerders uit Silicon Valley, zoals Eric Schmidt van Alphabet (Google) en Hollywood. Oprichter Rob Wiesenthal van Blade werkte bij Warner Music en Sony.