Nieuws/Buitenland
432646
Buitenland

Kind (7) komt om op speelkussen

ESSEX - Een gruwelijk ongeval met een opblaaskasteel heeft in het Britse Essex het leven van het zevenjarig meisje Summer gekost. Het kind was nietsvermoedend aan het spelen toen een hevige windvlaag vat kreeg op het speelkussen. Ze werd 150 meter van een heuvel af meegesleurd en liep daarbij zware verwondingen op. Kort na aankomst in het ziekenhuis overleed ze.

„Een bizarre rukwind heeft iedereen verrast”, liet een woordvoerder van de paasmarkt en kermis weten. „De lijnen waaraan het kasteel bevestigd was, zijn gewoon uit de grond gerukt. Het is een verschrikkelijke tragedie. Wij leven mee met de familie.” Bij de ingang van het park zijn bloemen neergelegd.

Een 27-jarige man en een 24-jarige vrouw zijn aangehouden door de Engelse politie. Ze worden verdacht van nalatigheid bij het vastzetten van het speeltoestel. De politie zoekt nog naar bezoekers die videobeelden hebben gemaakt van het ongeval.

In hetzelfde park vond in mei vorig jaar ook al een ongeval plaats met een springkussen. Destijds stortte een soortgelijk kasteel in elkaar. Daarbij raakten drie kinderen lichtgewond.