Nieuws/Binnenland
433124
Binnenland

Oud-eigenaar DSB betaalde geen contributie

Brinkman zet Scheringa uit partij

Den Haag - Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft gewezen bankier Dirk Scheringa uit zijn partij gezet. De oud-eigenaar van de DSB Bank had beloofd zich actief te bemoeien met de Ondernemerspartij, zoals de politieke beweging van Brinkman heet. „Maar hij heeft nooit wat gedaan”, verwijt Brinkman hem.

Scheringa droeg niks bij, zegt Brinkman. „Hij opende niet eens zijn mails. Niet één keer.” Contributie betaalde hij evenmin, terwijl hij toch al vanaf september bij de partij zat.

Brinkman richtte zijn Ondernemerspartij vorig jaar april op. Het is de derde partij die hij heeft opgericht sinds zijn vertrek uit de Tweede Kamer.

Bang dat het akkefietje met Scheringa het imago van geruzie bij splinterinitiatieven op rechts bevestigen, is Brinkman niet. „We maken geen ruzie. Het gaat heel goed met de partij. Het ledental groeit - we hebben er nu zo’n 150 - en we hebben een paar mooie sponsors.”

De oud-PVV’er en politieman denkt zelfs al aan regeren. „De SGP heeft met drie zetels ook heel veel macht. Als er straks een coalitie moet worden gevormd van vier of vijf partijen, dan is de Ondernemerspartij een serieuze partner.”