Nieuws/Binnenland
433553774
Binnenland

Woedende reacties op GL-Kamerlid na ’trauma’ door Fortuyn

Kauthar Bouchallikhi, Tweede Kamerlid voor GL.

Kauthar Bouchallikhi, Tweede Kamerlid voor GL.

Den Haag - GL-Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht krijgt stevige kritiek nadat ze beweert als jong kind een trauma te hebben opgelopen door Pim Fortuyn.

Kauthar Bouchallikhi, Tweede Kamerlid voor GL.

Kauthar Bouchallikhi, Tweede Kamerlid voor GL.

Bouchallikht, tijdens de moord op Fortuyn zeven jaar oud, reageert op een bericht van voorzitter Vera Bergkamp van de Tweede Kamer waarin zij stelt dat Fortuyn ’de harten van velen wist te stelen’. „Ik moest stoppen met het kijken van die serie over hem omdat het trauma’s terughaalde”, schrijft het GL-Kamerlid. „Fortuyn wist inderdaad harten te stelen. De vraag is van wie. Over de doden niets dan goeds? Ehm, nope, tnx. Bye.”

Dat bericht komt haar op forse kritiek te staan. „Wat een smerige tweet van dit GroenLinks Kamerlid op de sterfdag van Pim Fortuyn”, schrijft PVV-leider Wilders. „Ze is de schandvlek van ons parlement door zo respectloos te dansen op het graf van Pim Fortuyn. Walgelijk.”

Vooral haar bewering als 7-jarige een trauma te hebben opgelopen zorgt voor kritische reacties. „Als kleuter al een trauma opgelopen door rechts vandalisme!”, sneert senator Theo Hiddema. „Dat levert niet te overtreffen profijt op binnen de kring van linkse gelijkgezinden. Zo’n evident slachtofferschap daar kan de concurrentie nooit tegenop en garandeert een lange carrière in de politiek.”

Ook Tweede Kamerlid Caroline van der Plas spreekt haar verwondering uit. „De optie ’ik zeg vandaag dan maar even niks, al is het alleen maar uit respect voor de nabestaanden’ stond uit Kauthar?” GL zwijgt over het bericht van Kamerlid Bouchallikht. Een woordvoerder van de Tweede Kamerfractie wil er niks over kwijt. „We gaan hier verder niet op reageren.”

GL-Kamerlid Ellemeet doet dat een dag later alsnog. Ze noemt ’de haat die Bouchallikht over zich heen krijgt niet normaal’. Over de inhoud van het bericht spreekt ze zich echter niet uit. „Laten we elkaar respecteren. Doe eens moeite om het perspectief van een ander te begrijpen.”