Nieuws/Buitenland
433582595
Buitenland

Coronavirus ook in Australië en Maleisië

Mondkapjes in Londen. Foto ter illustratie.

Mondkapjes in Londen. Foto ter illustratie.

MELBOURNE - Het coronavirus is voor het eerst vastgesteld in Australië en Maleisië. Een persoon die vorige week van Wuhan naar Melbourne is gereisd, draagt het virus bij zich. Nog zeven mensen worden onderzocht in Australië. Dat schrijft de krant Herald Sun. In Maleisië is de ziekte bij drie mensen aangetroffen.

Mondkapjes in Londen. Foto ter illustratie.

Mondkapjes in Londen. Foto ter illustratie.

Het coronavirus brak uit in China en heeft aan zeker 41 mensen het leven gekost. In China hebben 1287 mensen het virus. Zaterdag werd bekend dat ook een dokter uit Wuhan aan de gevolgen van het virus is overleden.

In Frankrijk zijn zeker drie mensen besmet. Verder zijn ook in Thailand, Taiwan, Vietnam, Singapore, Japan, Zuid-Korea, Nepal en de Verenigde Staten mensen met het virus gevonden. Al deze mensen zijn in de Chinese provincie Hubei geweest en de meesten in de stad Wuhan, waar de uitbraak begon.

Het auto-, trein- en vliegverkeer in Wuhan is stilgelegd. Meerdere Chinese steden zijn van de wereld afgesloten, om zo verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. 450 militaire medici zijn naar Wuhan gestuurd om de uitbraak binnen de perken te houden. Veel van deze mensen hebben ervaring met het bestrijden van SARS of ebola.

In Wuhan wordt een speciaal ziekenhuis gebracht voor patiënten met het virus. Het gebouw moet over tien dagen klaar zijn. Momenteel is er een tekort aan ziekenhuisbedden in Wuhan door het virus.