433619
Binnenland

Bizarre wending in moordzaak

Tenniscoach van Robin Haase opgepakt voor dood Koen Everink

BILTHOVEN - De man die vanmorgen is opgepakt voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Koen Everink, is de coach van proftennisser Robin Haase, Mark de J.

De 29-jarige Rotterdamse tenniscoach werd donderdagmorgen aangehouden op Schiphol. De verdachte kwam terug van het tennistoernooi in Miami, waar Haase eerder deze week wegens knieproblemen afzegde.

De politie verdenkt de Rotterdammer van betrokkenheid bij de dood van Everink. Volgens een woordvoerder was de verdachte al eerder in beeld. Maar er zou nu meer bewijsmateriaal voor diens betrokkenheid zijn.

De J. werkt sinds eind 2014 fulltime met Haase. De leeftijdsgenoot van de Nederlandse toptennisser behoorde in zijn jeugd tot de Nederlandse top.

Waarschijnlijk vermoord in de avond

De Telegraaf schreef donderdagochtend dat uit bronnen dicht bij het onderzoek naar voren komt dat Everink hoogstwaarschijnlijk al op de avond van donderdag drie maart of in de vroege nacht van vier maart werd vermoord.

Hij had die avond bezoek van vrienden. De visite keek samen met Everink naar een voetbalwedstrijd op televisie. Die avond speelde Feyenoord in de halve finale van de KNVB-beker tegen AZ.

Fel verzet

Uit het onderzoek aan het lichaam van Koen Everink is ook gebleken dat de zakenman zich hoogstwaarschijnlijk fel heeft verweerd tegen zijn belager(s). Dit valt af te leiden uit de vele verwondingen aan de handen en vingers van het slachtoffer. Kennelijk probeerde Everink het mes waarmee hij werd aangevallen af te weren. Het grote aantal messteken leidde uiteindelijk tot zijn dood.