433674
Buitenland

Gaslek treft slachtoffers Brussel

BRUSSEL - Consternatie bij het Militair Hospitaal Astrid in Brussel vanochtend. Het evacuatieplan van het ziekenhuis werd in gang gezet na een melding van een gaslek. In het ziekenhuis worden vijftien slachtoffers van de aanslagen van dinsdag verpleegd.

Tientallen personeelsleden, militairen en patiënten moesten in allerijl het ziekenhuis verlaten. Baby's en jonge kinderen werden opgevangen in gereedstaande politiebusjes.

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat het een preventieve maatregel is en er geen reden is voor paniek. Brandweerlieden zijn ter plaatse om te kijken wat er daadwerkelijk aan de hand is.

Van de vijftien gewonden door de terroristische bomaanslagen liggen er nog vijf op de intensive care en acht op de medium care. Twee anderen mogen vandaag het ziekenhuis verlaten, maar worden er nog wel verzorgd.

Consternatie om gaslek bij ziekenhuis waar slachtoffers liggen. Brandweer ter plaatse #brussel pic.twitter.com/DdevbSsmOi— Gijsbert Termaat (@gijsberttermaat) March 24, 2016

Kinderen en baby's opgevangen jn warme politiewagens #brussel pic.twitter.com/MGLOcTjcxC— Gijsbert Termaat (@gijsberttermaat) March 24, 2016