Nieuws/Buitenland
433918
Buitenland

Amerikaanse jongen overleeft aanslagen Brussel, Parijs én Boston

De Amerikaanse Mason Wells (19) was dinsdagochtend op de luchthaven van Brussel, toen terroristen twee bommen lieten afgaan. De jongen raakte samen met zijn twee collega’s zwaargewond, maar overleefde de aanslag wel. Het is niet de eerste aanslag die de jongen van dichtbij meemaakte. Hij was ook in Boston en Parijs toen terroristen toesloegen.

De 19-jarige Wells, een Mormoonse missionaris, was klaar voor zijn terugvlucht naar Utah (VS), toen hij in de vertrekhal van het vliegveld in Brussel werd geraakt door de spijkerbom. Hij liep ernstige verwondingen op door granaatscherven. Ook heeft hij op zijn gezicht en handen tweede- en derdegraads brandwonden.

Zijn vader Chad Wells laat aan ABC News weten dat ze hun zoon, die in het ziekenhuis ligt, inmiddels aan de telefoon gesproken hebben en dat ze er in vertrouwen dat Mason volledig herstelt. „Hij vertelde ons dat hij extreem dichtbij de explosie was, waar hij de brandwonden opliep. Het is een wonder van God dat hij nog leeft.”

Dichtbij aanslag marathon Boston

De familie Wells was ook aanwezig bij de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston op 15 april 2013. Mason Wells stond samen met vader Chad in het publiek, wachtend op zijn moeder die de marathon liep. Toen de bommen in het publiek afgingen, waren vader en zoon op steenworpafstand van de finish, waar de aanslag plaatsvond. Ze zochten snel dekking in hun hotel, waar Mason een kalme indruk achterliet op zijn ouders. Ook was de jongen in de stad Parijs toen vorig jaar terroristen een aanslag pleegden op verschillende plekken in de stad.

Vader Chad noemt zijn zoon een ’sterke jongen’, die dinsdag heel rustig bleef tijdens de aanslag in Brussel. "Ik denk dat de Boston-ervaring hem hielp om kalm te blijven.”

American teen survives attack in #Brussels, his third brush with terrorism: https://t.co/owGNnmX5JA pic.twitter.com/vhLxidfTRG— ABC News (@ABC) March 22, 2016