Nieuws
434307
Nieuws

Nederlands label wint bij International Dance Music Awards

Spinnin' Records opnieuw beste dancelabel ter wereld

Het Nederlandse label Spinnin' Records is op het International Dance Music Awards in Miami voor de derde keer uitgeroepen tot beste dancelabel ter wereld.

Het label werd maandagavond tijdens de 31ste editie van de uitreikingshow in Miami uitgeroepen tot Best Global Music Label, terwijl Spinnin’s CEO Eelko van Kooten een IDMA ontving voor Best Music Label Executive.

De Hilversumse platenmaatschappij werd voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Best Global Music Label, hiermee andere genomineerden als Defected, Revealed en Armada verslaand. En terwijl de gehele muziekindustrie toekeek, won dit jaar Spinnin' Records CEO Eelko van Kooten wederom de IDMA voor Best Music Label Executive.

Artiesten

Ook Spinnin’s artiesten vielen in de prijzen. Nadat de inmiddels wereldberoemde Oliver Heldens vorig jaar een IDMA won voor Best Break-Through Artist, ging deze prijs ditmaal naar zijn aanstormende label- en landgenoten Mr. Belt & Wezol (in 2015 een internationale clubhit scorend met hun dance-versie van Jefferson Airplane’s ‘Somebody To Love’).

Daarnaast ontving de op Spinnin’ Records verschenen plaat ’Secrets’ van Tiësto & KSHMR feat. Vassy de IDMA voor Best Electro/Progressive House Track, en won ‘De Puta Madre’ de IDMA voor Best Latin Dance Track.

Awards

De uitreiking van de IDMA's wordt wereldwijd gezien als een van de hoogtepunten van de jaarlijkse Winter Music Conference (WMC) in Miami. Het is tevens de langstlopende award-ceremonie die internationaal gefocust is op elektronische (dans)muziek.