Nieuws
434488
Nieuws

Chinese toerist spekt wereldeconomie

Amsterdam - De Chinezen komen, en ze geven astronomisch veel geld uit. Vorig jaar spendeerden Chinese toeristen wereldwijd $215 miljard (€191 miljard). Dat bedrag ligt 53% hoger dan in 2014, en is vergelijkbaar met het totale bruto binnenlands product van bijvoorbeeld Finland.

Volgens het World Travel & Tourism Council (WTTC), dat de cijfers maandag publiceerde, gaan de Chinezen ook steeds vaker verder op vakantie. Naar landen als Australië, maar ook zeker naar Europa.

In 2014 gaven Chinese toeristen in Nederland gezamenlijk €313 miljoen uit. Per verblijf berekend zijn de toeristen uit de communistische volksrepubliek zelfs de Big Spenders hier: €1256 per verblijf, veel meer dan wat de gemiddelde Amerikaan hier uitgeeft.

De cijfers van het WTTC wijzen op een nog verdere stijging van dat bedrag in de komende jaren. Tot 2026 verdubbelen de bestedingen van Chinese toeristen, zo verwacht de marktvorser. Zo’n 65 miljoen mensen wereldwijd hebben hun baan direct of indirect te danken aan het Chinese toerisme.