Nieuws/Binnenland
434617964
Binnenland

Vermiste jongen (11) aangetroffen na zoektocht in Den Haag

Een zoekactie naar Jayden zaterdagavond in het Zuiderpark.

Een zoekactie naar Jayden zaterdagavond in het Zuiderpark.

DEN HAAG - De vermiste Jayden (11) is na een intensieve zoektocht „in goede gezondheid” rond middernacht op straat teruggevonden in Den Haag, heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag bekendgemaakt. Waar precies, wil een woordvoerder niet zeggen omdat het onderzoek nog volop loopt. De jongen werd vrijdagmiddag voor het laatst gezien aan de Fluitenbergstraat in Den Haag, niet ver van het Zuiderpark.

Een zoekactie naar Jayden zaterdagavond in het Zuiderpark.

Een zoekactie naar Jayden zaterdagavond in het Zuiderpark.

Jayden vertrok er om 15.00 op een grijze damesfiets bij zijn school, maar kwam nooit thuis aan. De politie maakte zich „ernstig zorgen” om zijn leven, zei een woordvoerder eerder. Om die reden is ook een Amber Alert verstuurd. Jayden is de roepnaam van de jongen, zijn eigenlijke voornaam is Brock.

Wat er precies is gebeurd en waar de jongen al die tijd heeft doorgebracht, wordt door de politie onderzocht. „We willen uiteraard weten waar hij heeft verbleven en gaan hierover met hem in gesprek”, aldus de woordvoerder. Volgens hem is de jongen alleen op straat aangetroffen. „We danken iedereen hartelijk voor alle tips en het delen van de berichten”, twittert de politie.

Winkelcentrum

De politie kreeg zaterdag een tip dat Jayden in het winkelcentrum Mall of the Netherlands zou zijn gezien. Hij werd echter niet aangetroffen in het winkelcentrum in Leidschendam. Ook in de rest van Den Haag en omgeving werd naar de jongen uitgekeken en uiteindelijk werd hij daar dus gevonden.

Een Amber Alert wordt alleen verstuurd als de politie een vermissing zeer serieus neemt. De laatste keer dat een dergelijk bericht uitging, was afgelopen week toen de tienjarige Hebe uit Vught niet thuis was gekomen. Na een dagenlange zoektocht werden het gehandicapte meisje en haar 26-jarige begeleidster Sanne levenloos gevonden in een zwarte Kia Picanto in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.