Nieuws/Binnenland
434703
Binnenland

HISWA AMSTERDAM BOAT SHOW

Tevredenheid overheerst

Tijdens de HISWA Amsterdam Boat Show 2016 in RAI Amsterdam vonden in totaal bijna 800.000 ontmoetingen plaats tussen bezoekers en deelnemende bedrijven.

in 2016 heeft 57% van de beursbezoekers aanschafplannen, waaruit blijkt dat de aankoopbereidheid sterk is toegenomen. Dit wordt onderstreept door de deelnemende bedrijven. Zij geven aan dat er kwalitatief goed bezoek is geweest, getuige de vele aankopen, offertes en proefvaartafspraken.

De HISWA Amsterdam Boat Show trok dit jaar 40.524 bezoekers en circa 300 deelnemende bedrijven.

Bezoekers komen volgens onderzoek met name om informatie te verzamelen (64%) en om nieuwe producten en diensten te bekijken (62%). “Er hangt een hele goede, positieve sfeer op de beurs. Zowel bij de bezoekers als exposanten. Bezoekers liepen met volle tassen naar buiten en vele werven, dealers en importeurs gaven aan goede handel gedaan te hebben,” aldus beursmanager Joost Ringeling.

De sfeer op de beurs was positief en volgens de deelnemers was het bezoek van goede kwaliteit. Remko Germeraad van Alumax Boats B.V. is enthousiast: “Wij hebben een superbeurs gedraaid en 9 boten verkocht. Daar komt na de beurs nog het nodige achteraan." Lex Sluyter van Navilex vult aan: “De bezoekers durven weer geld uit te geven. Durven weer ‘ja’ te zeggen.” Tot slot zegt Anne-Marie van der Walle van Vetus B.V., “De hele beurs was boven verwachting. De hele week, ook de avonden.”

Nieuw tijdens HISWA 2016 was de inzet van de RAI Haven. De bezoeker kon hier voor het eerst ook echt zélf verschillende activiteiten uitproberen. Zo was het mogelijk om te varen met elektrische boten en manoeuvreerclinics te volgen. Ook kon er op een Stand Up Paddle (SUP) board door de haven gepeddeld worden en lagen er voor de jeugd dinghy’s klaar om mee te zeilen. Wie niet het water op wilde kon vanaf het terras kijken naar wakeboarddemonstraties.

Volgend jaar vindt de HISWA Amsterdam Boat Show plaats van 8 tot en met 12 maart 2017 in RAI Amsterdam. Bezoekers kunnen dit jaar van 30 augustus tot en met 4 september terecht op de HISWA te water in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Deze beurs wordt georganiseerd door HISWA Multimedia BV.