Nieuws/Binnenland
434978
Binnenland

Nederlandse politie roemt Belgische collega’s

’Arrestatie knappe prestatie’

DEN HAAG - Erik Akerboom, de kersverse chef van de Nationale Politie, heeft op Twitter zijn Belgische collega's gefeliciteerd met de aanhouding van Salah Abdeslam. ,,Knappe prestatie betrokken diensten'', schrijft hij.

Feliciteer Belgische collega's met aanhouding Salah Abdeslam. Knappe prestatie betrokken diensten.— Erik Akerboom (@POL_Akerboom) March 18, 2016

Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) denkt dat met de aanhouding een slag is toegebracht aan de extremisten van IS. ,,Het lijkt erop dat hiermee een slag is toegebracht aan de plannen van IS'', schrijft hij.

Wel zegt hij dat alertheid belangrijk blijft.

Eerder op de avond liet zijn woordvoerder weten dat er immers aanwijzingen zijn voor andere plots. Deze week stuurde de NCTV het zogenoemde Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland naar de Tweede Kamer. Daarin blijft het dreigingsniveau in ons land onveranderd 'substantieel', omdat de kans reëel is dat ook in Nederland een aanslag plaatsvindt. Daarvoor zijn er overigens op dit moment geen concrete aanwijzingen, staat in die brief.