Nieuws
435009
Nieuws

Liefje frauderende bestuurder ontslagen

Zevenwouden Verzekeringen mag een lid van het managementteam ontslaan omdat zij een verhouding had met een frauderende directievoorzitter die vorig jaar is ontslagen.

De verzekeringsmaatschappij kreeg in de rechtbank Noord-Nederland gelijk dat de twee met het verzwijgen van hun relatie een onherstelbare vertrouwensbreuk hebben doen ontstaan. Daarmee ziet de rechter voldoende grond voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst van de vrouw.

Zij kwam op 1 januari 2013 in dienst van Zevenwoude als accountmanager en werd per 1 januari 2014 benoemd als manager van de interne organisatie. Vanaf dat moment maakte zij deel uit van het managementteam, net als de directievoorzitter van Noorderlinge, een volmachtbedrijf van Zevenwouden Verzekeringen.

Deze man tilde het bedrijf voor €550.000, zo kwam in september 2015 aan het licht. Tijdens het onderzoek naar de fraudeur, kwam ook de liefdesrelatie tussen de twee managementleden naar boven. Het bleek dat de affaire al was begonnen voordat de vrouw in dienst trad bij Zevenwoude en dat zij eerder geld van het directielid had ontvangen, onder meer om haar scheiding af te wikkelen.