Nieuws
435026
Nieuws

Doelbedrag al binnen een paar uur opgehaald

Crowdfunding Peerby groot succes

Spullendeel-platform Peerby heeft veel fans. Dat blijkt uit het succes van de crowdfundingactie die het platform vrijdagochtend startte. Een paar uur later was het doelbedrag van 300.000 euro al bereikt. Vrijdagmiddag stond de teller al op ruim het dubbele van dit bedrag.

Peerby begon nog geen vier jaar geleden als een online platform waar mensen (gratis) spullen konden lenen van hun buren. Afgelopen september werd een duurzaam verdienmodel geïntroduceerd: Peerby Go. In plaats van spullen te lenen kunnen consumenten hier voor een klein bedrag artikelen huren van buurtgenoten.

Nu deze pilot in Amsterdam een succes is gebleken willen oprichter Daan Weddepohl en zijn team dit concept uitrollen naar andere steden binnen Nederland en uiteindelijk naar de rest van de wereld. De crowdfundingactie is bedoeld om dit te financieren.

Investeerders kunnen vanaf 250 euro instappen op een converteerbare lening met een rente van 6 of 8 procent. Die geeft bij een venture capital ronde recht op aandeelcertificaten.

Nu de crowdfundingactie zo’n succes blijkt, lijkt het doelbedrag van 1,5 miljoen euro niet onhaalbaar. Mocht dit bedrag bereikt worden dan wil Peerby onder meer activiteiten optuigen in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.