Nieuws/Binnenland
435029
Binnenland

Koning opent zoo in Emmen

EMMEN - Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag Wildlands Adventure Zoo, een avontuurlijke dierentuin aan de rand van Emmen, geopend. Het publiek kan een week later terecht in het nieuwe park. Na bijna drie maanden gesloten te zijn geweest gaat het voormalige Dierenpark Emmen vrijdag weer open.

Tachtig jaar lang zat de dierentuin in het centrum, maar daar groeide de dierentuin uit zijn jasje. Op de nieuwe locatie heeft het park 22 hectare ruimte. Al sinds eind vorig jaar werden de dieren verhuisd naar hun nieuwe onderkomen in drie werelden waar ze in hun natuurlijke omgeving kunnen leven. Er zijn een grote overdekte jungle, een savanne en een poolgebied.

De bezoekers kunnen in de nieuwe dierentuin op meerdere manieren de dieren zien, maar ook andere dingen beleven. Zo kun je rond de savanne lopen, maar rijdt er ook een bus over de vlakte. In het poolgebied is ook een 4d-film te zien waarbij de stoelen bewegen en in de jungle is naast een boottocht ook een klimroute hoog tussen de bomen door.