Nieuws
435041
Nieuws

Typhoon krijgt zweepslagen in nieuwe videoclip We zijn er

VIDEO - Typhoon kruipt in zijn nieuwe videoclip 'We zijn Er' in de huid van een slaaf die hardhandig wordt aangepakt door zijn meester.

De clip van het nummer afkomstig van het album Lobi Da Basi werd geschoten op het Kaapverdiaanse eiland Santo Antão en ging maandag in première in een uitverkochte Paradiso.

In de video zien we hoe Typhoon in de rol van een slaaf onder meer zweepslagen krijgt van een blanke man die zijn meester moet voorstellen. Typhoon en filmmaker Ivan Barbosa werkte voor het project samen aan een korte film. Voor zowel de zanger als de maker stond vooraf vast dat de video moest verbinden, niet afschrikken. “Het slavernijverleden is nu eenmaal een gezamenlijke geschiedenis van alle Nederlanders”, aldus Barbosa van Quba Republic. De clip werd op Kaapverdië opgenomen omdat het een belangrijke rol speelde in de Trans-Atlantische slavenhandel.

De première van de clip vond maandag in Paradiso plaats tijdens de avond Roofstaat, een presentatie van het gelijknamige boek over de Nederlandse overzeese geschiedenis. Dat vanaf nu verkrijgbaar is.

Typhoon, de artiestennaam van Glenn de Randamie, kreeg in december nog een Gouden Award uitgereikt voor zijn Lobi da Basi. Het album was de meest verkochte en langstlopende plaat van 2014/2015.

Bekijk de indrukwekkende clip van 'We zijn er' hieronder.