Nieuws
435148
Nieuws

Rotterdammers maken kinderspeelgoed

Rotterdam - Al weken zeurden de tweelingdochters (8) van de Rotterdamse ontwerper Chris Koens aan het hoofd voor een speelgoedmanege.

Zo handig als hij is, besloot hij samen met vier andere Rotterdamse ontwerpers de handen ineen te slaan om houten bouwplaten te maken die te combineren zijn met plastic bouwsteentjes.

,,Die bouwblokjes vinden mijn kinderen hartstikke leuk. Maar die bouwpakketten kosten klauwen met geld. Daarnaast zijn ze na het bouwen klaar. Ik wilde een combinatie maken waar kinderen verder konden bouwen maar ook hun fantasie kunnen stimuleren”, vertelt Koens, die voor het eerst in zijn leven speelgoed ontwikkelde.

Hij wilde het product niet alleen voor zijn dochters Helle en Sara, maar voor meer kinderen maken. ,,Ik ben met dit idee naar mijn compagnon Ramón Middelkoop gegaan. Die was meteen enthousiast. Toen werd het idee van alleen speelgoed maken voor mijn dochters veel groter.”

Uiteindelijk kwamen de twee Rotterdammers uit bij Snijlab in de Maasstad, waar met behulp van lasersnijtechniek de houten bouwplaten zijn gemaakt. ,,Het is een mooi begin om het zelf af te bouwen. Vroeger speelde ik ook met bouwsteentjes, maar toen moesten we alles zelf maken. Dat wilde ik graag terug hebben.”

Het door de Rotterdammers ontwikkelde speelgoed, gedoopt als BRIKKON, ligt al in diverse winkels in het hele land. ,,Het gaat goed met de verkoop”, aldus Koens die samen met zijn partners binnenkort de collectie gaat uitbreiden.