Nieuws
435149
Nieuws

Slechts twee afleveringen van 'Of Kings and Prophets'

Stekker uit Amerikaanse serie met Louis Talpe

De Amerikaanse serie Of Kings and Prophets, waarin de Vlaamse acteur Louis Talpe meespeelt, is na twee afleveringen alweer van de buis gehaald.

De serie ging vorige week in première, maar werd slecht ontvangen. De serie werd een aftreksel van Game of Thrones genoemd. ABC heeft na uitzending van de tweede aflevering besloten te stoppen met Of Kings and Prophets, zo meldt E! Online. De tweede aflevering van Of Kings and Prophets trok slechts 2,4 miljoen kijkers en haalde een marktaandeel van 0,5 procent onder de kijkers van 18 tot en met 49 jaar. Vanaf dinsdag 22 maart schotelt ABC de Amerikaanse kijkers op dinsdagavond Beyond the Tank voor.

Louis Talpe speelt in de serie de rol van Eliab, de broer van koning David van Israël. Of Kings and Prophets is gebaseerd op de Bijbelse boeken van Samuel. De cast bestaat verder uit Ray Winstone, Olly Rix, Simone Kessell, James Floyd, Haaz Sleiman, Maisie Richardson-Sellers en Mohammed Bakri.

Tijdens de opnames in Zuid-Afrika vertelde Talpe: "De serie is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van David en Goliath en de gevechten tussen Israëlieten en Filistijnen. Ik speel Eliab, de oudere broer van David. Hij is officier in het leger van Saul en is een heel dedicated soldaat. Niet echt een tegenpool van David, maar heel veel lijken ze ook niet op elkaar.’’