Nieuws
435150
Nieuws

Chantal Janzen scoort grote filmrol

Chantal Janzen heeft opnieuw een rol weten te bemachtigen in een film van Joram Lürsen (Alles is Liefde). De actrice speelt dit keer de hoofdrol in de nieuwe komische speelfilm Het Verlangen.

Dat heeft distributeur September Films vrijdag bekendgemaakt.

Andere grote rollen in de film zijn voor Gijs Naber, Alex Klaasen, Jelka van Houten, Bram van der Vlugt, Anne-Wil Blankers, Peter Bolhuis, Cynthia Abma en Jochum ten Haaf. Het Verlangen vertelt over de aantrekkelijke schrijfster Brigitte (Janzen) die zich met een beroerd manuscript bij de noodlijdende uitgeverij van broers Marc en Boudewijn (Naber en Klaasen) meldt. Zij laten haar van rol wisselen met de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk (Bolhuis). Van der Vlugt en Blankers spelen de ouders van de broers.

Regisseur Joram Lürsen maakte eerder hitfilms als Alles is Liefde, Alles is Familie en Publieke Werken. “We zitten nu midden in de voorbereidingen en de repetities stralen al zoveel plezier uit”, stelt hij. “Ik kan niet wachten om te gaan draaien.” Het scenario is geschreven door Frank Ketelaar (Overspel, Hij Gelooft in Mij). De opnames gaan half april van start.

Het is voor Janzen de eerste grote filmrol sinds de komedie Pak van mijn hart. Het is niet de eerste keer dat de actrice met de regisseur samenwerkt. Zo was onder meer te zien in Lürsen's Alles is Liefde (2007).

Het Verlangen moet in het voorjaar van 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.