Nieuws
435182
Nieuws

LG G5 vanaf half april te koop

SEOEL - De G5 van LG is vanaf half april te koop in de Benelux voor 699 euro. Op 18 maart start de voorverkoop, meldt Tweakers.

De G5 onderscheidt zich van topmodellen van andere fabrikanten door de uitbreidbaarheid met modules. Ook is het mogelijk om eenvoudig de accu van het toestel te vervangen. Een ander snufje is een scherm dat altijd aanstaat. Zelfs als het scherm is uitgeschakeld, toont het tijd, datum en notificaties. Een gebruiker kan dan gemiste oproepen of afspraakjes en ongelezen sms'jes of mails zien. Volgens LG zal dit niet veel vergen van de batterij, omdat slechts een deel van de backlight hierbij aanstaat.

De eerste module die direct bij het verschijnen van de G5 te koop komt, is de Cam Plus-module. Deze cameramodule kan in de gleuf aan de onderkant worden geschoven nadat de accu door dezelfde gleuf is verwijderd. De G5 wordt zo door middel van fysieke cameraknoppen en betere grip omgetoverd tot een fototoestel. De gebruiker kan zo optimaal gebruikmaken van de 16 megapixel-camera en groothoeklens van 8 megapixel aan de achterkant van het toestel. Aan de voorkant zit een 8 megapixel-camera.