Nieuws/Binnenland
435229
Binnenland

Wijdemeren aangeslagen: ’Ik dacht, wat een gekken’

Woede om misdadige aanrijding Fleur (19)

Loosdrecht - Enkele witte strepen en kruisen op de Nieuw-Loosdrechterdijk in de gemeente Wijdemeren herinneren nog aan het afschuwelijke drama waarbij de 19-jarige Fleur zeer ernstig gewond raakte. De jonge automobiliste vecht nog voor haar leven, nadat ze slachtoffer werd van een uit de hand gelopen straatrace tussen een beschonken vader (53) en zoon in hun Porsche en Mini.

Fleur was bij een kennis op visite geweest op Caravanpark Van de Wetering. Toen ze woensdagavond tegen tienen naar huis wilde rijden en haar Toyota Aygo de weg opstuurde, doemde vanuit het niets een Porsche 911 op die met een snelheid van waarschijnlijk ver boven de 150 km/u haar wagen in de flank raakte. Vijftig meter verder kwam de Toyota tot stilstand, waarbij de kapster door de immense klap bekneld raakte tussen de wrakstukken.

„Ik hoorde een klap en ben onmiddellijk naar buiten gerend. Ik zag eerst een Porsche en vroeg de bestuurder hoe hij eraan toe was. ’Slecht’, antwoordde hij, maar hij kon op eigen kracht uit de auto kruipen”, zegt Ronald van de Wetering die als eerste ter plaatse was.

„Toen zag ik verderop nog een auto staan en wat ik daar aantrof is te bizar voor woorden. Een verwrongen stuk staal met Fleur erin. Direct hebben we 112 gebeld. De traumaheli en ambulance waren snel ter plaatse om haar naar het UMC te vervoeren”, aldus de nog altijd geschokte Van de Wetering.

Lees meer: ’Ik dacht, wat een gekken’