Nieuws/Opmerkelijk
435298
Opmerkelijk

Politie faalt bij parkeren: „Heb ze niet alléén uitgelachen”

Hoofddorp - Johan de Kock zag de parkeerkunsten van de politie in Hoofddorp en bedacht zich geen moment. „Ik zei tegen m’n dochter: kom, we gaan de politie uitlachen.” Later besloot hij ook de handen uit de mouwen te steken. De auto werd bevrijd dankzij zijn schep. „Ik wacht nog steeds op taart.”

Als Johan de Kock woensdag op de motor langs een politieauto rijdt, schiet hij meteen in de lach. De auto staat bovenop een paal. Eenmaal thuisgekomen roept hij zijn dochter en fietst hij terug.

„Zo, dat doen jullie goed”, zegt De Kock plagend tegen de twee agenten. De mannelijke agent reageert meteen: „Je kunt drie keer raden wie er reed”. Alle ogen zijn op de vrouwelijke agent gericht, want het aloude vooroordeel geldt blijkbaar nog steeds. Zij reageert kordaat: „Ik was het niet hoor!” Haar collega erkent zijn fout: „Ja, ik was het.”

De agenten kunnen wel lachen om het voorval. Ze hadden net een man staande gehouden, waarna ze de auto even aan de kant wilden zetten. „Zo konden voorbijgangers erlangs”, zegt Johan. „Maar dat ging dus anders. Gelukkig was er geen schade.”

Na het incident komt er een bergingsbedrijf aan te pas. Die had echter niet de juiste middelen om de auto weer op de weg te krijgen. „Toen heb ik een handje geholpen, want ik heb een zandschep thuis.” De inwoner van Hoofddorp haalde de klinkers eruit, schepte het zand weg en legde met de hulp van de agenten de paal plat. „Dus ik heb niet alleen maar lopen lachen, hoor”, aldus de redder in nood.

De agent moet volgens Johan de Kock nu taart trakteren op het bureau. Hij grapte dat ze ook bij hem langs mochten komen: „Maar ik heb ze nog niet gezien. Ze zijn nog welkom.”