Nieuws/Binnenland

Douane in hemd na nieuwe corruptiezaak

ROTTERDAM - Met een zeer omvangrijk corruptieschandaal net achter de kiezen, is de douane opnieuw geconfronteerd met een ernstig lek. In Rotterdam is een man opgepakt voor het jarenlang laten passeren van containers vol drugs.

De aanhouding volgt exact een maand na de lancering van de campagne ’Rotterdamse haven, veilige haven’ van OM en partijen in de haven, om criminaliteit in de haven tegen te gaan. Criminelen kopen personeel om, om zo de voor honderden miljoenen of miljarden euro’s aan drugs veilig de haven binnen te smokkelen.

Het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie bracht de aanhouding die eerder deze maand al plaatsvond, gisteren naar buiten. Het OM is zeer summier in het verstrekken van gegevens over het onderzoek. Zelfs leeftijd en woonplaats van de man zijn niet genoemd.

,,Opnieuw wordt hier de kwetsbaarheid van een overheidsorgaan pijnlijk aan het licht gebracht. De douane moet in de spiegel kijken en echt orde op zaken in eigen huis stellen", vindt Directeur Bas Janssen van Deltalinqs, de vereniging van havenondernemers.

Lees hier het hele verhaal